Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Βοήθεια από Αυστραλία και Σιγκαπούρη ζήτησε η Ινδονησία, για να εντοπιστεί υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της που αγνοείται. Το γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο «KRI Nanggala-402» με το 53μελές πλήρωμά του πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί χτες, αλλά απέτυχε να διαβιβάσει τα αποτελέσματα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκθεση του ΔΝΤ ανέδειξε χτες την Αίγυπτο ως τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία σε όλο τον αραβικό κόσμο βάσει ΑΕΠ, που έφτασε πέρυσι τα 361,8 δισ. δολάρια. Το συνολικό μέγεθος των οικονομιών των 19 αραβικών χωρών ανέρχεται σε 2,4 τρισ. δολάρια, με τη Σαουδική Αραβία να βρίσκεται στην κορυφή με 701,5 δισ. δολάρια. Στην τρίτη θέση έρχονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 354,3 δισ. δολάρια.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Υποψηφιότητα έθεσε χτες και επίσημα ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ για τις προεδρικές εκλογές της 26ης Μάη. Είναι η τέταρτη φορά που διεκδικεί προεδρική θητεία (διάρκειας επτά ετών). Στις προηγούμενες εκλογές του 2014 είχε δύο συνυποψήφιους και αναδείχθηκε νικητής με το 90% των ψήφων.

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά των πραξικοπηματιών στη Μιανμάρ, ενώ τις διεργασίες αναζωπυρώνει η ανακοίνωση στελεχών του ανατραπέντος Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία ότι συγκροτήθηκε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Ο τηλεοπτικός σταθμός MWD, που θεωρείται όργανο του στρατού, μετέδωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε παράνομη την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», ενώ ασιατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών Μιν Αούνγκ Χλάινγκ έλαβε πρόσκληση να παραβρεθεί στη Σύνοδο της Ενωσης χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη σε εργοστάσιο της ισραηλινής κρατικής πολεμικής βιομηχανίας «Tomer» που κατασκευάζει μηχανικά τμήματα πυραύλων, ρουκετών και δορυφορικό σύστημα εκτόξευσης κατασκοπευτικών δορυφόρων. Το συμβάν στην πόλη Ράμλε του κεντρικού Ισραήλ επιβεβαιώθηκε ένα 24ωρο αργότερα από Ισραηλινούς αξιωματούχους που ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για «ελεγχόμενη δοκιμή», που δεν προκάλεσε τραυματίες ή θύματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ