Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δυτικά των Μαλδίβων έπεσαν τελικά τα υπολείμματα του κινεζικού πυραύλου «Μεγάλη Πορεία 5Β» που είχε εκτοξευτεί στις 29 Απρίλη από το νησί Χαϊνάν (νοτιοανατολική Κίνα). Το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα συντρίμμια κάηκαν κατά την είσοδό της στην ατμόσφαιρα της Γης. Επιστήμονες, από «δυτικές» και όχι μόνο χώρες, επέκριναν την Κίνα για λειψή προετοιμασία ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες πρόσκρουσης του πυραύλου σε κατοικημένες περιοχές του πλανήτη. Κινεζικά ΜΜΕ όπως η «Global Times» απέρριψαν τις κατηγορίες ως «υπερβολές».

ΡΩΜΗ.-- Από τις περίπου 250.000 γυναίκες που έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ιταλία, οι 96.000 είναι μητέρες, σύμφωνα με στοιχεία ΜΚΟ, και μάλιστα στη συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιών κάτω των πέντε ετών. Απολύθηκαν ή αναγκάστηκαν να παραιτηθούν επειδή έκλεισαν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά. Οι ίδιες, και κατά συνέπεια τα παιδιά τους, απειλούνται από φτώχεια, σημειώνεται.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν στο Κολοράντο Σπρινγκς, στην Πολιτεία του Κολοράντο, νωρίς την Κυριακή, μετά την επίθεση βαριά οπλισμένου άνδρα σε πάρτι γενεθλίων.

ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Φωτιά σημειώθηκε χτες από άγνωστη αιτία στο μεγαλύτερο πεδίο γεωτρήσεων του Κουβέιτ, αλ Μπουργκάν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο εργατών.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Εξοργισμένο πλήθος που διαδήλωνε για τη δολοφονία γνωστού ακτιβιστή, επιτέθηκε την Κυριακή στο προξενείο του Ιράν στην Καρμπάλα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ