Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Τα δύο αυτονομιστικά κόμματα της Καταλονίας που συγκυβερνούν από το 2016, η σοσιαλδημοκρατική Δημοκρατική Αριστερά Καταλονίας (ERC) και το κεντροδεξιό Junts, συμφώνησαν να ανανεώσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό τους.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η επικεφαλής εισαγγελίας της Ν. Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, ενημέρωσε τον όμιλο επιχειρήσεων του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Trump Organization, πως ξεκινά σε βάρος του έρευνα ποινικής φύσης για «εγκληματική συμπεριφορά», για παραχάραξη εγγράφων, φορολογική και ασφαλιστική απάτη.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 77 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται στην Ινδία, χτες, μετά από τη βύθιση πλοίου στα ανοιχτά του Μουμπάι, το οποίο μετέφερε εκατοντάδες εργαζόμενους από την πετρελαιοπηγή Bombay High. Μαζί με τις τεράστιες «πληγές» από την πανδημία, ο ινδικός λαός μετρά και δεκάδες θύματα από το πέρασμα του κυκλώνα «Τοκάτε» από το κρατίδιο Γκουτζαράτ. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Νέες κυρώσεις κατά των πραξικοπηματιών της Μιανμάρ επέβαλαν οι ΗΠΑ, που αφορούν μεταξύ άλλων πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στελεχών της χούντας. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον καλεί όλες τις χώρες να εξετάσουν την επιβολή μέτρων, «περιλαμβανομένων της επιβολής εμπάργκο όπλων και τον τερματισμό της εμπορικής συνεργασίας με εταιρείες που ανήκουν στο στρατό».

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Παραιτήθηκε χτες ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ του Λιβάνου που είχε κατηγορήσει προχτές σε τηλεοπτική εκπομπή μοναρχίες του Κόλπου πως ευθύνονται για τη δημιουργία των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» σε Ιράκ και Συρία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ