Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το ήδη τεράστιο πύρινο μέτωπο της φωτιάς Dixie που είναι το μεγαλύτερο στην Καλιφόρνια και από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ καθώς εκτείνεται σε έκταση 1.024 τ. χλμ. Ζητήθηκε η εκκένωση και νέων κατοικημένων περιοχών καθώς απειλούνται το τελευταίο 24ωρο πάνω από 3.000 σπίτια. Η φωτιά μαίνεται από τις 14 Ιούλη και έως τώρα έχει περιοριστεί μόνο κατά 35%.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Ενας 64χρονος έχασε τη ζωή του και η σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά, χτες, σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αργυρόκαστρου, όπου εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες προσπαθούν να περιορίσουν πολλά πύρινα μέτωπα, ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία. Επίσης, ένας στρατιωτικός νοσηλεύεται αφού δηλητηριάστηκε από τους καπνούς. Τρία χωριά της ευρύτερης περιοχής εκκενώθηκαν. Συνολικά, εννέα μέτωπα παραμένουν ενεργά στη χώρα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και στη χερσόνησο Καραμπουρούν, κοντά στον Αυλώνα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Την παραίτηση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, πρότεινε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά τις αποκαλύψεις ερευνητών της Γενικής Εισαγγελίας της πολιτείας για σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις σε 11 γυναίκες. Ο Κουόμο αρνήθηκε ξανά τις κατηγορίες σε βάρος του, επιμένοντας πως «ουδέποτε άγγιξε κάποια με ανάρμοστο τρόπο».

ΚΙΕΒΟ.-- Ανδρας που απειλούσε να πυροδοτήσει χειροβομβίδα στην έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κίεβο συνελήφθη, ενώ δεν έγιναν γνωστά τα αίτια και τα κίνητρα της ενέργειάς του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ