Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Ενα πρότυπο του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους «Ιλιούσιν» Il-112V με τρεις επιβαίνοντες συνετρίβη, χτες, στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στην περιοχή της Μόσχας, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία «United Aircraft Corporation». Η εταιρεία αναπτύσσει και δοκιμάζει το Il-112V για να αντικαταστήσει το «Αντόνοφ» An-26.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Σε 77 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη Τετάρτη την Τουρκία σε επαρχίες στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δεκάδων αγνοουμένων.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Στην απέλαση ενός ακόμα Ρώσου διπλωμάτη προχώρησαν οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, με τον ΥΠΕΞ, Μπ. Οσμάνι, να δηλώνει γενικόλογα ότι η χώρα προβαίνει σε «όλες τις απαραίτητες ενέργειες (...) προκειμένου να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια» αλλά «και να προστατεύσει επαρκώς τον ρόλο και την ευθύνη της χώρας ως μέλους του ΝΑΤΟ». Εγχώρια ΜΜΕ κάνουν λόγο για τον αναπληρωτή στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας που φέρεται να εμπλέκεται σε «κατασκοπευτικές δραστηριότητες».

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.-- Τους 1.419 έφτασαν οι νεκροί και τους 7.000 ξεπερνούν οι τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό του Σαββάτου στην Αϊτή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών. Επιπλέον, πάνω από 37.000 νοικοκυριά εκτιμάται πως έχασαν τα σπίτια τους, ενώ περιοχές της χώρας χτυπιούνται από την ισχυρή τροπική καταιγίδα «Γκρέις» με αποτέλεσμα νέες πλημμύρες. Σε αυτές τις συνθήκες, οι σεισμόπληκτοι που ζουν στους δρόμους κινδυνεύουν και από ασθένειες, όπως η χολέρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ