Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τραγικό θάνατο από έκρηξη μεθανίου βρήκαν 12 ανθρακωρύχοι σε ορυχείο στην περιοχή Ματαγιέγουας στην επαρχία Μπογιακά της Κολομβίας. Ενας εργάτης κατάφερε να σωθεί από το ορυχείο στα 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ενώ και πάλι τίθεται επί τάπητος το ζήτημα της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Το συγκεκριμένο ορυχείο ήταν ιδιωτικό και είχε πάρει άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταλλείων, ωστόσο τίθενται πολλά ερωτήματα για τις προδιαγραφές με τις οποίες δίνονται αυτές οι άδειες. Μόλις τον Ιούνη, σε άλλο ορυχείο στην ίδια περιοχή είχαν σκοτωθεί άλλοι 9 εργάτες.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Από τις πλημμύρες που προκάλεσαν έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες μέρες στη Βενεζουέλα, 85 δήμοι έχουν πληγεί, 16 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, ενώ πάνω από 8.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και πάνω από 35.000 είναι οι πλημμυροπαθείς. Επίσης έχουν υποστεί ζημιές οδικές υποδομές, 116 δρόμοι και 10 γέφυρες σε όλη τη χώρα, καθώς ποτάμια σε 6 πολιτείες έχουν υπερχειλίσει και συνολικά 11 έχουν χτυπηθεί.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Φράχτη με συρματοπλέγματα ύψους 2,5 μέτρων στα σύνορά της με τη Λευκορωσία θα κατασκευάσει η Πολωνία, ενώ επιπλέον θα αυξήσει τις στρατιωτικές περιπολίες στην περιοχή. Καταγγελίες αναφέρουν ότι περίπου 30 μετανάστες παραμένουν πλήρως εγκλωβισμένοι σε πρόχειρο καταυλισμό ανάμεσα στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, χωρίς τρόφιμα, ενώ χιλιάδες μετανάστες έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες «μπαλάκι» γεωπολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Λευκορωσία και σε Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Εσθονία.

ΝΙΑΜΕΪ.-- Εκατοντάδες ένοπλοι της «Μπόκο Χαράμ» επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο στον Νίγηρα το βράδυ της Τρίτης, σκοτώνοντας 16 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 9. Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της χώρας, στη μάχη που ακολούθησε την επίθεση σκοτώθηκαν επίσης 50 ένοπλοι της «Μπόκο Χαράμ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ