Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.-- Στις εκλογές που έγιναν το Σάββατο στην Ισλανδία, η κυβερνητική συμμαχία «αριστεράς - δεξιάς» εξασφάλισε ξανά πλειοψηφία στη Βουλή. Τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν, το Αριστερό - Πράσινο Κίνημα της πρωθυπουργού Κατρίν Γιακομπσντότιρ, το συντηρητικό Κόμμα Ανεξαρτησίας και το Προοδευτικό Κόμμα συγκεντρώνουν 37 από τις 63 έδρες.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Εντάθηκε ξανά τις τελευταίες μέρες η δραστηριότητα του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα στο νησί Λα Πάλμα των Καναρίων. Εκτός από τις νέες εκκενώσεις πόλεων που διατάχθηκαν την Παρασκευή, οι αρχές έχουν δώσει εντολή στους κατοίκους πολλών παράκτιων περιοχών να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, λόγω των φόβων πρόκλησης νεφών τοξικών αερίων όταν η λάβα φτάσει στη θάλασσα.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Τυνησίας κατά του Προέδρου Καΐς Σαΐντ, που τον Ιούλη απέπεμψε ως «ανίκανη» την κυβέρνηση ισλαμιστών μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις. Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Πρόεδρο για συνταγματικό πραξικόπημα, καλώντας τον να ξεκινήσει διάλογο για αποκατάσταση του Συντάγματος ή να παραιτηθεί.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ.-- Εφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατέθεσε χτες το αμερικανικό μονοπώλιο της «Google» εναντίον απόφασης που είχε πάρει η Κομισιόν το 2018, επιβάλλοντας πρόστιμο 4,34 δισ. ευρώ για «συμπεριφορά κατά του δίκαιου ανταγωνισμού».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Instagram ανακοίνωσε χτες ότι σταματά το πρότζεκτ με το αποκαλούμενο «Instagram Kids», μία εκδοχή για παιδιά κάτω των 13 ετών. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από οργανώσεις αλλά και από Αμερικανούς βουλευτές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ