Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σφοδρή κακοκαιρία με πλημμύρες και κατολισθήσεις που πλήττει τη Σικελία και περιοχές της νότιας Ιταλίας, ενώ μια ακόμη γυναίκα αγνοούνταν. Πρόκειται για τον δεύτερο κυκλώνα στην περιοχή μέσα σε ένα μήνα. Στην Κατάνη όλες οι κεντρικές περιοχές έχουν πλημμυρίσει και σε πολλές συνοικίες έχει διακοπεί το ρεύμα. Στην Καλαβρία έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε περιφερειακούς δρόμους εξαιτίας κατολίσθησης.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Συνεδρίασε χτες για πρώτη φορά το γερμανικό κοινοβούλιο με τη νέα του σύνθεση μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτέμβρη, ενώ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP). Η Μπέρμπελ Μπας, βουλευτής του SPD, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Επίσης από χτες η Αγκελα Μέρκελ είναι υπηρεσιακή καγκελάριος.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει σε δικαστήριο του Λονδίνου η νέα ακροαματική διαδικασία εξέτασης της έφεσης που άσκησε η αμερικανική κυβέρνηση στην απόφαση βρετανικού δικαστηρίου τον Γενάρη του 2021 να μην εκδοθεί ο 50χρονος Αυστραλός Τζούλιαν Ασανζ στις ΗΠΑ, γνωστός για τις αποκαλύψεις μέσω της ιστοσελίδας «WikiLeaks».

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας, προκαλώντας πλημμύρες και αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 400.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΜΟΣΧΑ.-- Αντιτορπιλικό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού απέκρουσε πειρατική επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κοντά στις δυτικές ακτές της Αφρικής, ανακοινώθηκε χτες. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Lucia» με νηολόγιο Παναμά, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Τόγκο προς το Καμερούν, έστειλε σήμα κινδύνου. Το ρωσικό αντιτορπιλικό ήταν μέρος μιας ομάδας που περιπολούσε στον Κόλπο της Γουινέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η Πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι ζήτησε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών «λόγω της επιβλαβούς δραστηριότητάς τους, η οποία επηρέασε αρνητικά την εθνική ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη». Η ρωσική πρεσβεία στη Σερβία αντέδρασε σημειώνοντας ότι «δεν αναγνωρίζουμε την "ανεξαρτησία" του Κοσσυφοπεδίου και κατά συνέπεια ούτε την επαρχιακή "κυβέρνηση" και άλλες "δομές"».

ΒΙΕΝΝΗ.-- Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν χτες το απόγευμα στη Βιέννη, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι αρχικά σε πελάτες εστιατορίου και στη συνέχεια σε περαστικούς. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ η αστυνομία «δεν θεωρεί πιθανό» ένα πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ