Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Εναν χρόνο πολύμορφων κινητοποιήσεων έκλεισαν μικρομεσαίοι αγρότες στην Ινδία, απέναντι στη μεταρρύθμιση που επιδίωκε να στηρίξει τη συγκέντρωση της γης και αγροτικής παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια. Ο επίμονος αγώνας ανάγκασε την κυβέρνηση Μόντι να αποσύρει, τουλάχιστον προσωρινά, σχετικές διατάξεις.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Τέσσερις εν ενεργεία και πρώην υπάλληλοι στις δύο μυστικές υπηρεσίες της Δανίας συνελήφθησαν για διαρροή «υψηλά διαβαθμισμένων» πληροφοριών.

ΓΕΡΕΒΑΝ - ΜΠΑΚΟΥ.-- Ακόμη ένα «επεισόδιο» με πυροβολισμούς και έναν νεκρό Αζέρο στρατιώτη συνέβη προχτές στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν, τα οποία προέκυψαν μετά τον περσινό πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και παραμένουν ακαθόριστα. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι εχθρικές στρατιωτικές δυνάμεις στα ανατολικά σύνορα άνοιξαν πυρ. Από την αρμενική πλευρά δεν υπήρξαν θύματα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν νέα στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά, στην επαρχία Βαν, με κωδικό «Μάρτυρας Ερέν», στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» και εστιάζοντας στην «πλήρη εξάλειψη» του PKK.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ο αρχηγός του επιτελείου των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μπιπίν Ραουάτ, είναι μεταξύ των 13 ανθρώπων που σκοτώθηκαν προχτές, μετά από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ