Πέμπτη 6 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Δύο εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, όταν στέγη σχολείου κατέρρευσε χτες στην πόλη Χιχόν της Ισπανίας. Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια εργασιών επισκευής στη στέγη του σχολείου San Vicente Paul, κοντά στο κέντρο της πόλης, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Στο σχολείο δεν βρίσκονταν παιδιά, καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ρωσικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν χτες, για πέμπτη συνεχόμενη μέρα, αεροπορικές επιδρομές στις λεγόμενες «ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας και σε περιοχές των επαρχιών Χάμα και Χαλέπι, κατά θέσεων τζιχαντιστών. Από τις επιδρομές σκοτώθηκε ένας άμαχος και τραυματίστηκαν άλλοι έξι.

ΝΤΑΚΑΡ.-- Τη δημιουργία λιμανιού στην πόλη Νταγιάν της Σενεγάλης, 50 χλμ. από το Ντακάρ, ανέλαβε η εμιρατινή εταιρεία «DP World», στη βάση συμφωνίας που υπογράφηκε με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας τον Δεκέμβρη του 2020.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Ο αντιπρόεδρος του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα, Ν. Μπίρι, τέθηκε χτες σε κατ' οίκον περιορισμό ως ύποπτος «τρομοκρατίας».

ΑΜΜΑΝ.-- Επίσκεψη στην Ιορδανία και συνάντηση στο Αμμάν με τον Ιορδανό βασιλιά, Αμπντάλα Β', πραγματοποίησε χτες ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Μπ. Γκαντς. Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν θέματα πολιτικής και ασφάλειας. Σε δήλωσή του ο Αμπντάλα Β' ανέφερε πως συζήτησαν την «ανάγκη διατήρησης της ηρεμίας στα παλαιστινιακά εδάφη» και μέτρα που είναι απαραίτητα για τη «θεμελίωση» της ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Πριν μια βδομάδα ο Γκαντς είχε συναντηθεί στο σπίτι του με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μ. Αμπάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ