Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Στις 24 Φλεβάρη στη Βιέννη θα διεξαχθεί ο 2ος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας, που δήλωσαν ότι θέλουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους. Προχτές ξεκίνησαν πάλι οι εμπορικές πτήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Την τελευταία διετία οι ταξιδιώτες όφειλαν να διέρχονται από τη Γεωργία. Σημειωτέον, και τα χερσαία σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι κλειστά από το 1993, με αποτέλεσμα και εμπορικά φορτηγά να υποχρεώνονται να διασχίζουν τη Γεωργία ή το Ιράν για να μεταβούν από τη μία πλευρά στην άλλη.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ο ΥΠΕΞ των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, εκτίμησε ότι «πλησιάζουμε στον στόχο» όσον αφορά την αναγνώριση της κυβέρνησής τους. Πρόσθεσε ότι «οι πρεσβείες κάποιων ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών θα ανοίξουν» στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και ότι «οι ενέργειές μας δεν γίνονται για να ικανοποιήσουμε απαιτήσεις, και δεν λαμβάνουμε αποφάσεις υπό την πίεση κανενός».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον Λευκό Οίκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους του CNN, απέδωσαν σε «κατευθυνόμενη ενέργεια παλμών ηλεκτρομαγνητικών ραδιοκυμάτων» τα προβλήματα υγείας - με πιο χαρακτηριστικά απώλεια ακοής, πονοκεφάλους, αίσθηση αποπροσανατολισμού κ.ά. - που πρωτοεκδηλώθηκαν σε Αμερικανούς διπλωμάτες και άλλο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Κούβα («σύνδρομο της Αβάνας»).

ΟΤΤΑΒΑ.-- Καναδοί βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος απέπεμψαν από την ηγεσία του κόμματος, στο πλαίσιο ψηφοφορίας της κοινοβουλευτικής ομάδας, με 73 ψήφους υπέρ και 45 κατά, τον Εριν Ο' Τουλ, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την τρίτη θέση που πήρε το άλλοτε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου και οι οποίες ανέδειξαν στον πρωθυπουργικό θώκο και πάλι τον Τζάστιν Τριντό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ