Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν δεν θα επιστρέψει στη Βιέννη παρά μόνο για την οριστικοποίηση της αναβίωσης της διεθνούς Συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, επιρρίπτοντας στις ΗΠΑ την ευθύνη για την αναστολή των συνομιλιών. Διευκρίνισε πως η Ουάσιγκτον δεν έχει απαντήσει ακόμα σε εκκρεμή ζητήματα, εκτιμώντας ωστόσο ότι «μια συμφωνία είναι πολύ κοντά».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Την πρώτη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με αραβική χώρα υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή το Ισραήλ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο φόντο των «συμφωνιών του Αβραάμ».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Το 9,2% των μετοχών της εταιρείας «Twitter» (αξίας περίπου 2,89 δισ. δολαρίων) απέκτησε χτες ο Ιλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της «Tesla», της «SpaceX» και άλλων εταιρειών. Η είδηση προκάλεσε νέα αύξηση της αξίας των μετοχών του Twitter, κατά 25%.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Ασαφή παρέμειναν τα ακριβή κίνητρα ενόπλων που άνοιξαν τυφλά πυρ στους δρόμους του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας τον θάνατο 6 νεαρών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 12. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι προηγουμένως ξέσπασε «μεγάλος καβγάς» στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται πολλά εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ