Παρασκευή 6 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Το 70% άγγιξε ο πληθωρισμός στην Τουρκία (69,97%), όπως ανακοίνωσε χτες η στατιστική υπηρεσία της χώρας, με την τεράστια ακρίβεια που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά να αυξάνεται όλο και περισσότερο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τοπικές εκλογές για περίπου 4.400 έδρες σε σχεδόν 150 δήμους και περιφέρειες πραγματοποιήθηκαν χτες στην Αγγλία, ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία οι εκλογές αφορούσαν την ανάδειξη νέας περιφερειακής 90μελούς Βουλής. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ, οι Συντηρητικοί αναμενόταν να χάσουν τουλάχιστον 200 έδρες δημοτικών συμβουλίων στην Αγγλία και οι Εργατικοί να κερδίσουν τουλάχιστον 150. Στη Βόρεια Ιρλανδία οι δημοσκοπήσεις έφερναν το Σιν Φέιν στην πρώτη θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική γερουσία ψήφισε με 62 ψήφους υπέρ και 33 κατά απόφαση με την οποία απορρίπτει οποιαδήποτε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εφόσον δεν σταματά την υποστήριξη της Τεχεράνης «στην τρομοκρατία, στην αύξηση του πυραυλικού της οπλοστασίου και στη συνεργασία της με την Κίνα».

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν ένα τρίτο κρούσμα του ιού Εμπολα στην πόλη Μπαντάκα, στο βορειοδυτικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Πρόκειται για έναν 48χρονο, επαφή υψηλού κινδύνου του πρώτου ανθρώπου που ασθένησε από αιμορραγικό πυρετό κατά το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού στη χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ