Τρίτη 31 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ερευνα θα διενεργήσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον χρόνο και τρόπο ανταπόκρισης της τοπικής αστυνομίας στο Ουβάλντε του Τέξας κατά τη φονική επίθεση (πριν από μία βδομάδα) ενός 18χρονου σε δημοτικό σχολείο με αποτέλεσμα τον θάνατο 19 παιδιών και 2 δασκάλων.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Είκοσι ένα πτώματα εντοπίστηκαν στη ζώνη Σανοσουέαρ του αγροτικού δήμου Τασάνγκ στον τομέα Μούστανγκ του Νεπάλ, όπου την Κυριακή συνετρίβη αεροσκάφος με 22 επιβαίνοντες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο «υπέστη ένα ατύχημα» στα 4.420 μέτρα, χωρίς λεπτομέρειες για τις αιτίες. Επρόκειτο για δικινητήριο σκάφος που είχε απογειωθεί από την πόλη Ποχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη (200 χλμ. δυτικά του Κατμαντού), προτού χάσει την επαφή με το κέντρο ελέγχου.

ΡΑΚΑ.-- Περίπου 400 κρούσματα μηνιγγίτιδας καταγράφονται τις τελευταίες μέρες κυρίως σε παιδιά προσφυγικών καταυλισμών της πόλης Ράκα στη Βόρεια Συρία.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης κατά Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ. Οι θάνατοι αυτοί αυξάνουν σε 8 τις απώλειες του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ μέσα στην τελευταία βδομάδα.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Τα ΗΑΕ θα διαθέσουν 10 δισ. δολάρια σε επενδυτικό ταμείο που αφορά την ανάπτυξη της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, αποκάλυψε την Κυριακή η φιλοκυβερνητική εμιρατινή εφημερίδα «Khaleej Times». Τα κεφάλαια θα διατεθούν από τον Βιομηχανικό Συνεταιρισμό Οικονομικής Ανάπτυξης.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσαν χτες πως θα προσφερθούν βίζες εργασίας σε αποφοίτους από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του συστήματος μετανάστευσης μετά το Brexit που σχεδιάστηκε προκειμένου να προσελκύσει εργαζόμενους με ...υψηλά προσόντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ