Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU), Αντρίι Ναούμοφ, συνελήφθη στη Σερβία με την κατηγορία της παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος. Η σύλληψή του έγινε στις 8 Ιούνη στη συνοριακή διάβαση ανάμεσα στη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ ανακοινώθηκε μόλις προχτές Τρίτη. Στις 23 Φλεβάρη 2022, μία μέρα πριν τη ρωσική εισβολή, εγκατέλειψε την Ουκρανία χωρίς άδεια για να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Την 1η Απρίλη ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι προχώρησε στην καθαίρεσή του από τον βαθμό του στρατηγού, ενώ σήμερα καταζητείται στην Ουκρανία για «εσχάτη προδοσία».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Απεγκλωβίστηκε τελικά το 10χρονο κωφάλαλο αγόρι που είχε πέσει από την Παρασκευή σε πολύ στενό πηγάδι βάθους 24 μέτρων ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, στο κρατίδιο Τσατίσγκαρ στην κεντρική Ινδία. Ο Ραχούλ Σάχου «είναι ζωντανός, αλλά αδύναμος». Στη χώρα σημειώνονται συχνά τέτοια ατυχήματα στην επαρχία. Το 2019 στο βόρειο κρατίδιο Πεντζάμπ ένα 2χρονο παιδάκι πέθανε σε πηγάδι, έπειτα από άκαρπες προσπάθειες τεσσάρων ημερών για τη διάσωσή του.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Σε 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 274.000 ευρώ καταδικάστηκε χτες, για διαφθορά και διασπάθιση κρατικού χρήματος από αλγερινό δικαστήριο, ο Ανις Ραχμάνι, επικεφαλής του αλγερινού ομίλου Μέσων Ενημέρωσης «Ennahar».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ