Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως ηγέτη και άλλα 4 μέλη ενός κατασκοπευτικού δικτύου που υποψιάζεται ότι σχετίζεται με την ισραηλινή Μοσάντ. Δεν έγινε γνωστή η εθνικότητα των συλληφθέντων, αναφέρθηκε ωστόσο πως είχαν εκπαιδευτεί για ένοπλες επιχειρήσεις και δολιοφθορά. Στο Ισραήλ, το γραφείο του πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει τις συλλήψεις, που είναι οι δεύτερες του είδους που ανακοινώνονται από την περασμένη βδομάδα.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Τουλάχιστον 15 στρατιωτικοί και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε τρεις συντονισμένες επιθέσεις αποδιδόμενες σε τζιχαντιστές στο Μάλι. Οι επιθέσεις έφθασαν τις έντεκα σε λιγότερο από μια βδομάδα.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Ηλεκτροφόρο καλώδιο υψηλής τάσης κεραυνοβόλησε θανάσιμα τέσσερις διαδηλωτές στη διάρκεια κινητοποίησης χτες έξω από τα κεντρικά γραφεία της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στη ΛΔ Κονγκό στην πόλη Ουβίρα της ανατολικής επαρχίας Βόρειο Κίβου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, άλλοι 67 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με κυανόκρανους, ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά. Οι ταραχές άρχισαν τη Δευτέρα, όταν διαδηλωτές όρμησαν σε κτίριο του ΟΗΕ στην πόλη Γκόμα, στην επαρχία Βόρειο Κίβου. Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν κάνοντας αρχικά χρήση δακρυγόνων και κατόπιν ανοίγοντας πυρ. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι: Ενας κυανόκρανος, δύο αστυνομικοί της δύναμης του ΟΗΕ και 15 πολίτες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ