Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Τρεις Ολλανδοί, μέλη των ειδικών δυνάμεων της χώρας τους, δέχτηκαν πυρά το βράδυ της Παρασκευής έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, και χτες ο ένας κατέληξε. Οι τρεις άνδρες συμμετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση στην Πολιτεία Ιντιάνα. Η τοπική αστυνομία ερευνά το επεισόδιο, με αξιωματούχο της να δηλώνει ότι πιθανώς είχε προηγηθεί αντιπαράθεση σε διαφορετική τοποθεσία.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- «Να ξεκινήσει πάλι κάποια παροχή αναπτυξιακής στήριξης» προς το Αφγανιστάν πρότεινε ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας στον ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς. Στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είπε ότι «οι ντε φάκτο αρχές του Αφγανιστάν πρέπει επίσης να συμβάλουν», αλλά και ότι «οι γραφειοκρατικές παρεμβάσεις και διαδικασίες καθυστερούν την ανθρωπιστική βοήθεια την ώρα που οι Αφγανοί τη χρειάζονται περισσότερο».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ενας νεαρός άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από επίθεση με μαχαίρι προχτές το βράδυ στη βρετανική πρωτεύουσα, στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ. Το θύμα είναι ένας 21χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο ράπερ Τακάγιο Νέμπχαρντ, γνωστός ως «TKorStretch». Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, κατά τη διάρκεια του διήμερου καρναβαλιού σημειώθηκαν πολλά ακόμα βίαια περιστατικά και επιθέσεις με μαχαίρι, και η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 200 συλλήψεις και προσαγωγές, μεταξύ των οποίων 46 για επίθεση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ