Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τους 1.300 ξεπερνούν πλέον οι νεκροί από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το Πακιστάν από τις αρχές του καλοκαιριού. Πάνω από 1,4 εκατομμύρια σπίτια έχουν καταστραφεί. Μεταξύ άλλων το Ταμείο του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό (UNFPA) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 128.000 έγκυες γυναίκες στις πλημμυρισμένες περιοχές έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια, ενώ 42.000 από αυτές πρόκειται να γεννήσουν τους επόμενους τρεις μήνες.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Οκτώ μετανάστες πνίγηκαν και άλλοι 37 διασώθηκαν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν στα τέλη της περασμένης βδομάδας τον ποταμό Ρίο Γκράντε για τις ΗΠΑ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε χτες την κινεζική επαρχία Σετσουάν. Σύμφωνα με το Κινεζικό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο ήταν στην πόλη Λουντίνγκ, στην ορεινή περιοχή περίπου 226 χλμ. νοτιοδυτικά της Τσενγκντού, μιας πόλης περίπου 21 εκατ. κατοίκων. Δρόμοι και κατοικίες κοντά στο επίκεντρο υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις.

ΟΤΑΒΑ.-- Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, μετά από επιθέσεις με μαχαίρια από δύο λευκούς Καναδούς σε βάρος αυτοχθόνων στις κοινότητες Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον και Γουέλντον της επαρχίας Σασκάτσουαν του δυτικού Καναδά. Οι αρχές κατονόμασαν δύο υπόπτους.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Τον θάνατο τουλάχιστον 112 ανθρώπων και καταστροφές σε πάνω από 80.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν μεγάλος μέρος του Σουδάν από τον περασμένο Μάη.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Οι υπουργοί που προέρχονταν από το κεντροδεξιό κόμμα Ελευθερία και Αλληλεγγύη (SaS) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και πλέον η κυβέρνηση της Σλοβακίας απέμεινε με μόνο 70 έδρες σε σύνολο 150 εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στη γειτονική Ουκρανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ