Πέμπτη 19 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΑΝΤ - ΚΑΪΡΟ.-- Την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας Σαουδικής Αραβίας - Αιγύπτου τόσο στις διμερείς όσο και στις περιφερειακές σχέσεις τόνισε το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο στη Σαουδική Αραβία με αφορμή τη συνάντηση που είχαν στο Ριάντ την περασμένη Παρασκευή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Με 10 ψήφους υπέρ και μία κατά, το ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε χτες τον διορισμό του υπουργού Εσωτερικών και Υγείας και ηγέτη του υπερορθόδοξου κόμματος Shas, Αριε Ντέρι, στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου. Η απόφαση για τον αρχηγό του υπερορθόδοξου κόμματος ενδέχεται να κλονίσει την κυβέρνηση συνασπισμού του Νετανιάχου και να οξύνει τις ήδη υψηλές εντάσεις μεταξύ του υπουργικού συμβουλίου του και του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ σχετικά με ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τις προσδοκίες για επίτευξη μιας νέας συμφωνίας σε σχέση με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μείωσε χτες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, προειδοποιώντας παράλληλα το Ιράν για σοβαρές συνέπειες. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζέιμς Κλέβερλι, ο Μπλίνκεν επέρριψε ουσιαστικά στο Ιράν τις ευθύνες για τις ατελέσφορες διαπραγματεύσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στη Βιέννη προκειμένου να αναβιώσει η διεθνής συμφωνία του 2015, από την οποία αποχώρησαν μονομερώς οι ΗΠΑ το 2018.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ