Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΑΛΑΣ.-- Τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων (κυρίως σε τροχαία δυστυχήματα) και την ακύρωση πάνω από 2.000 πτήσεων προκαλεί από χτες στις ΗΠΑ το νέο κύμα σφοδρής χιονόπτωσης και παγοθύελλας που πλήττει κεντρικές και νότιες πολιτείες, από το Τέξας έως τη Δυτική Βιρτζίνια. Μόνο στο Τέξας έμειναν δίχως ρεύμα, μέσα στον χιονιά, πάνω από 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ανδρες του FBI έκαναν χτες έρευνα σε εξοχική κατοικία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, αναζητώντας απόρρητα έγγραφα που «ξεχάστηκαν» από την εποχή που ήταν γερουσιαστής και, μετέπειτα, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Ο δικηγόρος του Μπάιντεν ανακοίνωσε πως δεν βρέθηκε κάτι απόρρητο.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Στη Ραμπάτ του Μαρόκου έφτασε χτες ο Ισπανός πρωθυπουργός Π. Σάντσεθ, ως επικεφαλής 12 υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων που αντιμετώπισαν «δυσκολίες» τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων με αιχμές το Μεταναστευτικό, το θέμα της Δυτικής Σαχάρας κ.ά.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Μετά από δύο δεκαετίες σχετικών αιτημάτων και λειτουργίας του αμερικανικού κολαστηρίου στο Γκουαντάναμο, η εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Φιονουάλα Νι Αολέιν, θα επισκεφθεί από τις 6 Φεβρουαρίου την αμερικανική στρατιωτική φυλακή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ