Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εντολή στο Τμήμα Αδειών Οπλων του Ισραήλ έδωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, με στόχο τον πενταπλασιασμό των αδειών οπλοφορίας στον απόηχο πολύνεκρης επίθεσης έξω από συναγωγή τον περασμένο μήνα. Σε ανακοίνωση του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη του Μπεν Γκβιρ, αναφέρεται ότι ο υπουργός έδωσε εντολή στο Τμήμα Αδειών Οπλων να επιταχύνει την έκδοση νέων αδειών από περίπου 2.000 τον μήνα σε 10.000.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ.-- Ενας 51χρονος οδηγός έριξε χτες βράδυ εσκεμμένα το λεωφορείο που οδηγούσε σε έναν παιδικό σταθμό της πόλης Λαβάλ, που βρίσκεται κοντά στο Μόντρεαλ του Καναδά, προκαλώντας τον θάνατο δύο μικρών παιδιών και τον τραυματισμό άλλων έξι, που βρίσκονται εκτός κινδύνου. Ο οδηγός συνελήφθη για ανθρωποκτονία και επικίνδυνη οδήγηση.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η μεικτή στρατιωτική επιτροπή 5+5 της Λιβύης, η οποία αποτελείται από αξιωματικούς προερχόμενους και από τις δύο κύριες πλευρές του πολέμου, συμφώνησε σε έναν συντονιστικό μηχανισμό για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων σε συνεννόηση με τις γειτονικές χώρες Σουδάν και Νίγηρα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη νομιμότητα του Βορειοϊρλανδικού Πρωτοκόλλου, που εισάγει μετά το Brexit ελέγχους στα εμπορεύματα και βρίσκεται στο επίκεντρο έντονων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ