Τρίτη 18 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες από κατάρρευση πενταώροφου κτιρίου στο Κάιρο, στη συνοικία Χανταγιέκ ελ Κόμπα, στα βόρεια του κέντρου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Διασώστες ξεκίνησαν έρευνες για επιζώντες μέσα στα ερείπια. Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συχνές στην Αίγυπτο λόγω των κακών κατασκευαστικών προτύπων σε πολλές περιοχές.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Εκατοντάδες μισθοφόροι της ρωσικής εταιρείας «Wagner Group» άρχισαν να καταφθάνουν από χτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο πλαίσιο αποστολής διατήρησης της ασφάλειας που έχουν αναλάβει ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ής Ιουλίου. Σε ανακοίνωση της κεντροαφρικανικής «Ενωσης αξιωματικών» αναφέρεται πως οι Ρώσοι εκπαιδευτές «θα συνεχίσουν να βοηθούν» τον στρατό και τις δυνάμεις «να εγγυώνται την ασφάλεια ενόψει του δημοψηφίσματος» για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εμπορική αμαξοστοιχία της εταιρείας «Norfolk Southern» στη νοτιοανατολική Πενσιλβανία των ΗΠΑ εκτροχιάστηκε χτες το μεσημέρι, δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί ή κίνδυνοι δημόσιας ασφάλειας και υγείας από πιθανή μεταφορά επικίνδυνων υλικών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ανακούφιση εξέφρασαν οι συγγενείς και φίλοι των τεσσάρων γυναικών που βρέθηκαν δολοφονημένες στο Λονγκ Αϊλαντ στις ΗΠΑ το 2009 και το 2010, μετά τη σύλληψη του 59χρονου αρχιτέκτονα Ρεξ Χιούερμαν ως ύποπτου δράστη. Ο 59χρονος Χιούερμαν οδηγήθηκε την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου, όπου δήλωσε αθώος για τις δολοφονίες της Μελίσα Μπαρτέλεμι, της Μέγκαν Γουότερμαν και της Αμπερ Κοστέλο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ