Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού ανακοίνωσε την απώθηση επίθεσης που εξαπέλυσαν από το Αφγανιστάν «εκατοντάδες» Πακιστανοί Ταλιμπάν, όπως είπε, που ήταν «εξοπλισμένοι με βαρύ και ελαφρύ οπλισμό». Πρόσθεσε δε ότι «η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε για περίπου τέσσερις ώρες» και ότι σκοτώθηκαν 4 Πακιστανοί στρατιώτες και 9 Πακιστανοί Ταλιμπάν.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Παλαιστίνιο Τζέικομπ Χάνα, του Ινστιτούτου Επιστημών Βάιζμαν στο Ισραήλ, παρήγαγε ανθρώπινα ψευδοέμβρυα ηλικίας 14 ημερών, χωρίς να χρησιμοποιήσουν σπερματοζωάρια, ούτε ωάρια. Επεσήμαναν ότι οι εργασίες τους διαφέρουν από αντίστοιχες προηγούμενες, επειδή χρησιμοποιούν κύτταρα τροποποιημένα χημικά μάλλον, παρά γενετικά, και επειδή τα μοντέλα τους μοιάζουν περισσότερο με ανθρώπινα έμβρυα. Οι ομοιότητες αυτές καθιστούν αυτά τα μοντέλα περισσότερο αποτελεσματικά για την έρευνα σχετικά με τις αποβολές, τις συγγενείς δυσπλασίες και τη στειρότητα, δήλωσε ο Τζέιμς Μπρίσκο, του Ινστιτούτου Φράνσις - Κρικ στο Λονδίνο.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Περίπου 1.200 Σύρους πρόσφυγες εμπόδισε την περασμένη βδομάδα ο στρατός του Λιβάνου να εισέλθουν στη χώρα. Σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες ζουν στον Λίβανο, με βάση τις επίσημες εκτιμήσεις. Περίπου 830.000 από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΗΕ.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας πρέπει να απομακρύνουν το πλωτό φράγμα που έχουν τοποθετήσει στον ποταμό Ρίο Γκράντε, με στόχο να αποτρέψουν τη διέλευση στις ΗΠΑ μεταναστών από το Μεξικό, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, και δεν μπορούν να τοποθετήσουν ξανά αντίστοιχες κατασκευές χωρίς να λάβουν την απαραίτητη έγκριση, αποφάσισε χτες ο ομοσπονδιακός δικαστής Ντέιβιντ Εζρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ