Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Δύο εργάτες που εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού Νταΐτσι της Φουκουσίμα μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος και εισήχθησαν σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO (Tokyo Electric Power Company), που αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι εργάτες δεν είχαν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για τέτοιες εργασίες.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Αριθμός ρεκόρ 6,9 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι αυτήν την περίοδο στη ΛΔ του Κονγκό, κυρίως εξαιτίας της αναζωπύρωσης της βίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε χτες ο ΟΗΕ.

ΝΤΑΚΑ.-- Συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μπανγκλαντές, στις οποίες πρωτοστατεί το Εθνικιστικό Κόμμα (ΒΝΡ, βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης) με αιτήματα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και την παραίτηση της κυβέρνησης της Σεΐχ Χασίνα, την οποία κατηγορούν για διαφθορά.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο 68χρονος πρώην πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ πέθανε την Παρασκευή εξαιτίας ξαφνικής ανακοπής καρδιάς, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ. Ο Λι ήταν πρωθυπουργός από το 2013 μέχρι τον περασμένο Μάρτη και θεωρούνταν υπέρμαχος του περαιτέρω «ανοίγματος» της κινεζικής οικονομίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ