Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν χτες βράδυ στη διάρκεια πυροβολισμών λεωφόρο Toison d' Or. Οι πρώτες ενδείξεις έκαναν τις αρχές να προσανατολιστούν όχι σε τρομοκρατική ενέργεια αλλά σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ιρανικό δικαστήριο καταδίκασε χτες την αμερικανική κυβέρνηση να καταβάλει σχεδόν 50 δισ. δολάρια αποζημίωση για τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί το 2020 στο Ιράκ. Η καταδίκη αυτή ανακοινώθηκε σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο στις 4 Ιανουαρίου 2020 του διοικητή της δύναμης Αλ Κουντς. Παράλληλα, χτες, ο Ιρανός υπουργός Τηλεπικοινωνιών, Ισα Ζαριπούρ, ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκε με επιτυχία σκάφος στο Διάστημα που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, μεταφέροντας ζώα στο πλαίσιο δοκιμών για την πραγματοποίηση επανδρωμένων διαστημικών αποστολών έως το 2029.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ζήτησε χτες «συγγνώμη» από τις οικογένειες των θυμάτων του Covid για «την οδύνη, τις απώλειες, τον πόνο» που τυχόν προκάλεσε μιλώντας σε επιτροπή δημόσιας έρευνας για την πανδημία. Η κατάθεσή του είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει δύο μέρες. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει προετοιμάσει προσεκτικά την υπεράσπισή του, διάβασε 6.000 σελίδες εγγράφων και κλείστηκε επί ώρες μαζί με τους δικηγόρους του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ