Τρίτη 16 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τους 13 έφταναν χτες οι νεκροί εργάτες στο ανθρακωρυχείο του ομίλου «Pingdingshan Tianan Coal Mining Co», στο Πινγκντινγκσάν της κεντρικής επαρχίας Χεμπέι της Κίνας, όπου σημειώθηκε έκρηξη την περασμένη Παρασκευή. Αλλοι τρεις εργάτες αγνοούνταν, ενώ τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από διαρροή έκρηξη αερίου.

ΚΙΤΟ.-- Την Κυριακή η κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου Προέδρου του Εκουαδόρ, Ντ. Νομπόα, ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους οι 178 σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι ήταν όμηροι κρατουμένων που εξεγέρθηκαν σε 6 φυλακές της χώρας. Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της χώρας, στο πλαίσιο της ένοπλης εσωτερικής σύγκρουσης που είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση των συμμοριών των καρτέλ ναρκωτικών, και έχουν σημειωθεί πάνω από 1.300 συλλήψεις, από τις οποίες 143 θεωρείται ότι αφορούν μέλη των συμμοριών που συμμετείχαν άμεσα στην εξέγερση στις φυλακές. Ο αρχιμαφιόζος Χοσέ Αδόλφο Μασίας Βιγιαμάρ - «Φίτο» αναζητείται.

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.-- Την Κυριακή εξερράγη ηφαίστειο στη νοτιοδυτική Ισλανδία, στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, στην πέμπτη έκρηξη του εν λόγω ηφαιστείου από το 2021. Η πιο πρόσφατη έκρηξή του είχε αρχίσει στις 18 Δεκέμβρη, χωρίς να απειλήσει τελικά την πόλη Γκρίνταβικ. Χτες η λάβα από την ηφαιστειακή έκρηξη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική Ισλανδία έφτασε στο λιμάνι Γκρίνταβικ και σπίτια έπιασαν φωτιά, ωστόσο οι κάτοικοι είχαν απομακρυνθεί.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της φασιστικής AfD το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, μετά την αποκάλυψη της ερευνητικής πλατφόρμας «Correctiv» ότι τον περασμένο Νοέμβρη έγινε στο Πότσνταμ μυστική συνάντηση στελεχών της AfD, εκπροσώπων νεοναζιστικών οργανώσεων και επιχειρηματιών, που τάχθηκαν υπέρ της απέλασης 2 εκατομμυρίων μεταναστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ