Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την αποχώρησή του από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να συναγωνιστεί την υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου Ντ. Τραμπ. Ο ΝτεΣάντις δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Τραμπ, που πλέον μένει μόνος απέναντι στην πρώην πρέσβειρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, Νίκι Χέιλι. Σήμερα πραγματοποιούνται οι προκριματικές εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ.

ΠΡΑΪΑ.-- Επίσκεψη στο Πράσινο Ακρωτήρι πραγματοποίησε χτες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν, ξεκινώντας περιοδεία σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής. Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ουλίσες Κορέια Σίλβα και συζήτησαν «την προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας στον Ατλαντικό, στη Δυτική Αφρική και στον κόσμο». Επόμενοι σταθμοί του Μπλίνκεν είναι η Ακτή Ελεφαντοστού, η Νιγηρία και η Αγκόλα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, με τα αίτια να μην έχουν εξακριβωθεί ακόμα. Την ίδια στιγμή στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, μετά από κατολίσθηση που έπληξε ορεινή περιοχή, οι διασώστες ανέσυραν τα πτώματα 8 ανθρώπων, ενώ κατέβαλλαν αγωνιώδεις προσπάθειες να φτάσουν σε τουλάχιστον 47 άλλους που είχαν καταπλακωθεί.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις εντοπίστηκαν ζωντανοί μετά τη συντριβή ενός ρωσικού «Falcon» σε ορεινή ζώνη στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν. Το αεροσκάφος «διέκοψε την επικοινωνία και χάθηκε από τις οθόνες του ραντάρ» το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια ναυλωμένης ιατρικής πτήσης μεταξύ Γκάγια (Ινδία) - Τασκένδης (Ουζμπεκιστάν) - Ζουκόφσκι (Ρωσία). Οταν ξέμεινε από καύσιμα παρέκκλινε της πορείας του, αναζητώντας μέρος για αναγκαστική προσγείωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ