Παρασκευή 26 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Εως και 9.355 ανήλικοι ενδέχεται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στους κόλπους της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Ανόβερο. Καταμετρήθηκαν 2.225 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, στις οποίες εμπλέκονταν 1.259 δράστες. Οι ερευνητές ωστόσο επισημαίνουν ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, επειδή δεν μπόρεσαν να μελετήσουν όλους τους φακέλους, εξαιτίας της άρνησης της Προτεσταντικής Εκκλησίας. Ο αριθμός των δραστών μπορεί να ανέρχεται στις 3.500.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δώδεκα πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση στην Κίνα, ως υπεύθυνοι για την πολύνεκρη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχτές σε υπόγειο εμπορικού καταστήματος στην πόλη Σινγιού, προκαλώντας τον θάνατο 39 ανθρώπων. Το πρακτορείο «Σινχουά» μετέδωσε ότι εργαζόμενοι «παραβίασαν τους κανόνες» ασφαλείας, χρησιμοποιώντας συσκευή ηλεκτροκόλλησης.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Αστυνομικοί απέτρεψαν χτες εμπρηστική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στο Βερολίνο. Μια 42χρονη, ιρανικής καταγωγής, προσέγγισε την είσοδο του συγκροτήματος όπου στεγάζεται η πρεσβεία. Κρατούσε κάνιστρο με βενζίνη, το οποίο επιχείρησε να αδειάσει στην πύλη, ενώ στη συνέχεια πέταξε έναν αναπτήρα, χωρίς να προκληθεί φωτιά.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Μπορίς Ναντιέζντιν, «ανεξάρτητος» υποψήφιος για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που τάσσεται κατά του πολέμου στην Ουκρανία και στηρίζεται μεταξύ άλλων από τους υποστηρικτές του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι, συγκέντρωσε περισσότερες από 158.000 υπογραφές, που του δίνουν το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Μάρτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ