Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εκπρόσωπος του ΡΤΙ δήλωσε ότι μετά από συνεννόηση με τον φυλακισμένο ηγέτη του κόμματος, Ιμράν Καν, ορίστηκε ο Ομάρ Αγιούμπ Χαν ως υποψήφιος πρωθυπουργός του Πακιστάν τον οποίο θα στηρίξουν οι βουλευτές που εξελέγησαν με τη στήριξη του ΡΤΙ. Είπε ακόμα ότι το ΡΤΙ θα επιδιώξει επαφές με μια σειρά κόμματα (πλην των PML-N, PPP και Muttahida Qaumi) για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. Ο Αγιούμπ καταζητείται στο πλαίσιο διαφόρων ερευνών, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων κατηγορίες για «συμμετοχή σε ταραχές». Στο παρελθόν ήταν μέλος της PML-N (κόμματος του κύριου αντιπάλου του Χαν, Ναουάζ Σαρίφ).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Δικαστής της Νέας Υόρκης δεν έκανε δεκτό το αίτημα που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του Ντ. Τραμπ να απορρίψει την υπόθεση με τις κατηγορίες για χρήματα που ο τέως Πρόεδρος φέρεται ότι κατέβαλε σε ηθοποιό ταινιών πορνό, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 25/3.

ΚΑΝΣΑΣ.-- Ενοπλη επίθεση, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στο Κάνσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NFL από την ομάδα των Chiefs, προκάλεσε τον θάνατο μίας μητέρας και τον τραυματισμό 22 άλλων ανθρώπων, εκ των οποίων τα 11 παιδιά. Ο δράστης ή οι δράστες δεν έγιναν γνωστοί. Ανακοινώθηκε η σύλληψη τριών ατόμων.

ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ.-- Ο γενικός εισαγγελέας της Δυτικής Βιρτζίνια, Π. Μόρισι, κάλεσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία του Συντάγματος για να απαλλαγεί ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν από τα καθήκοντά του ως Προέδρου, εκφράζοντας ανησυχίες για τις σωματικές και πνευματικές δυνατότητές του. Η πρόταση έρχεται λίγες μέρες μετά από έκθεση ειδικού εισαγγελέα όπου αναφερόταν ότι οι διανοητικές ικανότητες του Μπάιντεν αποτελούν σοβαρό ζήτημα το οποίο χρήζει άμεσης προσοχής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ