Τρίτη 20 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Απεργία ενάντια στο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης του Πύργου του Αϊφελ έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο μνημείο, χαρακτηρίζοντάς το «υπερβολικά φιλόδοξο και ανεδαφικό». Μεταξύ άλλων εκτιμούν ότι υποτιμά τους προϋπολογισμούς εργασιών που απαιτεί η συντήρηση του μνημείου, αλλά και υπερεκτιμά τα έσοδά του, με «ετήσιους στόχους επισκεψιμότητας 7,4 εκατομμυρίων επισκεπτών», δηλαδή «επίπεδα συμμετοχής που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ πριν».

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 8 τραυματίστηκαν μετά την πτώση βράχων στην επαρχία Νουριστάν του βορειοανατολικού Αφγανιστάν, που ακολούθησε ισχυρές χιονοπτώσεις. Σε χωριά όπως το Νακρ (κοιλάδα Τατίν) πολλά σπίτια καταπλακώθηκαν από βράχους και χιόνι, γι' αυτό και υπάρχουν φόβοι για αύξηση των θυμάτων.

ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ.-- Τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που σύμφωνα με τις αρχές έγιναν μεταξύ μελών διαφορετικών φυλών στην Παπούα - Νέα Γουινέα, κοντά στην πόλη Ουάμπαγκ (βόρεια), σε υψίπεδα, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας Ντέιβιντ Μάνινγκ.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Εξι στρατιωτικοί και τουλάχιστον ένας τζιχαντιστής σκοτώθηκαν μετά από «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στις νότιες Φιλιππίνες, με στόχο την οργάνωση «Ντάουλα Ισλαμίγια» (μία από τις οργανώσεις που έχουν ορκιστεί πίστη στο «Ισλαμικό Κράτος»), σε ζούγκλα στο νησί Μιντανάο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ