Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη Γερμανία κατά της ανόδου της ακροδεξιάς και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), κόμματος με ναζιστικές καταβολές. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο, αλλά διαδηλώσεις έγιναν και σε Βερολίνο, Δρέσδη, Τσέλε, Κίελο, Στουτγάρδη, Πότσνταμ.

ΜΟΣΧΑ.-- Η σορός του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλ. Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη βδομάδα στη φυλακή, παραδόθηκε το Σάββατο στη μητέρα του, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του. Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας «με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι». Την Πέμπτη, η μητέρα του Ναβάλνι δήλωσε ότι οι αρχές τής έδειξαν τη σορό του έξι μέρες μετά τον θάνατό του και δεχόταν πιέσεις σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο της κηδείας του, απαιτώντας να γίνει «μυστική ταφή» χωρίς τελετή, ενώ η οικογένειά του κάνει λόγο για δολοφονία από τις κρατικές αρχές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Ντ. Τραμπ επικράτησε εύκολα της Ν. Χέιλι στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα, γενέτειρα της Χέιλι, όπου διετέλεσε κυβερνήτης το διάστημα 2011 - 2017. Με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, ο Τραμπ εξασφάλιζε 59,6% έναντι 39,7% της Χέιλι. Ο πρώην Πρόεδρος προεξόφλησε νίκη του και στο Μίσιγκαν, πριν από τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη» τον επόμενο μήνα, όταν θα γίνουν προκριματικές εκλογές σε 15 πολιτείες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ