Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τουλάχιστον έξι νεκροί και 26 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κατάρρευσης κτιρίων σε υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο στην πόλη Ονίτσα της νοτιοανατολικής Νιγηρίας. Σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ερείπια τριών κτιρίων που κατέρρευσαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σύμφωνα με το δίκτυο «Channels TV», που επισημαίνει πως εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Τουλάχιστον 30.000 κάτοικοι έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς μαίνονται οι φωτιές στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, που ξέσπασαν την περασμένη βδομάδα. Μετά και από τις πολυήμερες πυρκαγιές του 2023 αλλά και του 2022, η ανάγκη για ολοκληρωμένη αντιπυρική πρόληψη και προστασία επανέρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο, αν και οι αστικές κυβερνήσεις προσπαθούν συνεχώς να κρύψουν τις ευθύνες τους, μιλώντας ανέξοδα και γενικά για την «κλιματική αλλαγή».

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας Χ. Λ. Αμπαλος απέρριψε τη διορία που του έθεσε το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) να παραιτηθεί από βουλευτής, αφότου ο βοηθός του κατηγορήθηκε πως δωροδοκήθηκε ώστε να διευκολύνει τη σύναψη συμβολαίων για μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID. Ο Αμπαλος είπε ότι θα ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών, στην οποία περιλαμβάνονται τέσσερις βουλευτές του Podemos, που μετεξελίχθηκε σε Sumar, το οποίο συμμετέχει στον «εύθραυστο» κυβερνητικό συνασπισμό του Π. Σάντσεθ.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Επτά γυναίκες σκοτώθηκαν από τους συντρόφους τους ή τους πρώην συντρόφους τους προχτές στην Τουρκία, μόνο σε ένα 24ωρο. Οι άτυχες γυναίκες, 32 - 49 ετών, δολοφονήθηκαν με όπλα ή μαχαίρια. Οι τρεις από τους δολοφόνους αυτοκτόνησαν, οι δυο συνελήφθησαν, ένας υπέκυψε αφού τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ η τύχη του 7ου αγνοείται, αφού είχε μόλις αποδράσει από τη φυλακή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ