Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΙΔΝΕΪ.-- Τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται «με τραύματα όχι απειλητικά για τη ζωή τους», έπειτα από επίθεση οπλισμένου άνδρα σε έναν ασσυριακό ναό στο Σίδνεϊ, χτες, στη διάρκεια τελετής. Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 15χρονου, που έλαβε τις πρώτες βοήθειες για τραύματα στο χέρι και μετά οδηγήθηκε σε μυστική τοποθεσία, εξαιτίας έντονων αντιδράσεων που εκφράστηκαν για την επίθεση. Το Σάββατο, ξανά στο Σίδνεϊ, ένας 40χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα 6 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 12. Ο άνδρας φέρεται να είχε ψυχικά προβλήματα, ενώ η επίθεση έγινε σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο του Σίδνεϊ.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Χτες στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε διεθνής σύνοδος για την πρώτη επέτειο έναρξης του σφοδρού εμφύλιου πολέμου στο Σουδάν (15/4/2023). Η σύνοδος για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας - στην οποία συμπροεδρεύει η Γερμανία - είχε και πολιτική πτυχή, καθώς επιχειρήθηκε να αναζητηθεί διέξοδος μέσω διαπραγματεύσεων. Πριν την έναρξη της συνόδου δόθηκαν «δεσμεύσεις» για βοήθεια άνω των 840 εκατ. ευρώ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η «Tesla» ανακοίνωσε και νέο γύρο απολύσεων. Εκπρόσωπος της πολυεθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτροκίνησης δήλωσε χτες ότι θα απολυθεί πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, που το είδε το «Reuters», καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων που καταγράφεται εν μέσω ενός εντεινόμενου «πολέμου» τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε χτες ο πρώτος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, για μια σειρά ποινικές υποθέσεις, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές. Χτες άρχισε στη Νέα Υόρκη δίκη που καθιστά πιο απρόβλεπτη την αντιπαράθεσή του με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοέμβρη. Επρόκειτο να εμφανιστεί σε δικαστήριο του Μανχάταν για υπόθεση πληρωμών για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, μερικές μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016 που τον ανέδειξαν 45ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ