Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ.-- Τα 2.000 εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα θύματα από κατολίσθηση που έπληξε χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα στα τέλη της περασμένης βδομάδας, ενώ ακόμα δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για τον αριθμό ούτε των αγνοουμένων. Τμήμα του όρους Μούνγκαλο κατέρρευσε καταπλακώνοντας σχεδόν ολόκληρο χωριό, στην πλαγιά λόφου στην επαρχία Ενγκα, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους, θάβοντας δεκάδες σπίτια στα οποία οι κάτοικοι κοιμούνταν. Μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο δυσχεραίνουν πολύ τις σωστικές επιχειρήσεις.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Χωρίς άδεια λειτουργούσε νοσοκομείο παίδων όπου το Σάββατο ξέσπασε πυρκαγιά το Σάββατο, στην ινδική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι νεογέννητων. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το νοσοκομείο «δεν είχε σύστημα διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς», αλλά και ότι «το νοσοκομείο είχε άδεια για μέγιστο αριθμό πέντε κλινών, αλλά είχε εγκαταστήσει πάνω από δέκα». Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε ένα παιχνιδότοπο στο κρατίδιο Γκουτζαράτ στη δυτική Ινδία, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Τουλάχιστον 134 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες που μαίνονται για πάνω από δυο βδομάδες στην πόλη Ελ Φάσερ του Σουδάν, κατά νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε την Κυριακή η ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι εργαζόμενός της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ