Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Στις κάλπες προσήλθαν χτες δεκάδες εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί προκειμένου να εκλέξουν νέα Βουλή και κυβέρνηση. Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, τότε για πρώτη φορά το ANC μπορεί να χάσει την κοινοβουλευτική παντοδυναμία του, διατηρώντας την πρώτη θέση στη Βουλή.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από την περασμένη Κυριακή όταν σύστημα σφοδρών καταιγίδων και ανεμοστρόβιλων άρχισε να πλήττει κεντρικές και ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Στο Τέξας, όπου σημειώθηκαν αρκετά από τα θύματα, έμειναν χτες για δεύτερο 24ωρο δίχως ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της κακοκαιρίας.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΡΙΑΝΤ.-- Το Ιράν ανακοίνωσε χτες ότι έξι πολίτες του δημοσιογράφοι απελάθηκαν από τη Σαουδική Αραβία, όπου έκαναν ρεπορτάζ πριν από το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα. Οι λόγοι απέλασής τους δεν έγιναν άμεσα γνωστοί.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Στα χέρια του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Ντάνιελ Κρετίνσκι περιήλθαν χτες τα βρετανικά ταχυδρομεία Royal Mail μετά από 500 χρόνια κρατικής ιδιοκτησίας, έναντι 3,57 δισ. στερλινών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ