Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, χτες στην Καισάρεια της Τουρκίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας, το αεροσκάφος απογειώθηκε από αεροπορική βάση στην Καισάρεια για εκπαιδευτικές ασκήσεις, ενώ οι λόγοι της συντριβής ερευνούνταν.

ΚΑΪΡΟ.-- Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μουστάφα Μαντμπούλι έδωσε εκ νέου χτες ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Α. Φ. Σίσι. Ο Μαντμπούλι, που είναι πρωθυπουργός της Αιγύπτου από το 2018, τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει «την εθνική ασφάλεια στο φως εντεινόμενων περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων», την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την τόνωση της οικονομίας.

ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ.-- Περιοδεία σε χώρες της Αφρικής ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η πρωτεύουσα της Γουινέας, Κόνακρι, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Μορισάντα Κουγιατέ, συζητώντας θέματα αμοιβαίας συνεργασίας. Αργότερα προχτές βράδυ έφθασε στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Κονγκό Μπραζαβίλ και μετά μετέβη στην πόλη Ογιο, συναντώντας τον Πρόεδρο της χώρας, Ντένις Σασου Ενγκουέσο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ