Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό 120 άλλων προκάλεσε χτες το απόγευμα σεισμός μεγέθους σχεδόν 5 Ρίχτερ στο βορειοανατολικό Ιράν. Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην πόλη Κασμάρ.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Πυρκαγιά στον κινητήρα ενός Boeing 737 - 800, ενώ κατευθυνόταν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ξέσπασε χτες, με τον πιλότο να προχωρά σε αναγκαστική προσγείωση, στην πόλη Ινβέρκαργκιλ της Νέας Ζηλανδίας. Στο μεταξύ, χτες, αναμενόταν να καταθέσει σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ο διευθύνων σύμβουλος της «Boeing», Ντέιβ Καλχούν, στο πλαίσιο έρευνας απανωτών καταγγελιών για την τήρηση προδιαγραφών ασφαλείας στα αεροσκάφη που παράγει ο αμερικανικός κολοσσός.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Γερμανία και την Πολωνία προκάλεσε η εγκατάλειψη, από τη γερμανική αστυνομία, πέντε προσφύγων, ενηλίκων και παιδιών, σε πάρκινγκ στο πολωνικό έδαφος. Η πολωνική κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το Βερολίνο, καταγγέλλοντας παραβίαση των αρχών συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Η γερμανική αστυνομία μετέφερε μια οικογένεια προσφύγων στην πολωνική πλευρά των συνόρων και την παράτησε σε χώρο στάθμευσης στο χωριό Οσινοφ Ντόλνι. Τους έθεσαν υπό κράτηση η αστυνομία και η συνοριοφυλακή της Πολωνίας.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Στους 15 έφταναν χτες οι νεκροί από την πρόσφατη σύγκρουση τρένων που έγινε προχτές στη Δυτική Βεγγάλη, στην Ινδία, όπου οι αρχές έσπευσαν να φορτώσουν την ευθύνη σε «ανθρώπινο λάθος». Ωστόσο, ΜΜΕ μετέδιδαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το αυτόματο σύστημα σήμανσης δεν λειτουργούσε από το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα μάλιστα να έχει συσταθεί στους μηχανοδηγούς να κινούνται με χαμηλότερη ταχύτητα από τη συνηθισμένη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Απόφαση νομιμοποίησης συζύγων Αμερικανών πολιτών αναμενόταν να ανακοινώσει χτες η κυβέρνηση του Τζ. Μπάιντεν. Αφορά όσους και όσες βρίσκονται στη χώρα για τουλάχιστον 10 χρόνια και θα τους επιτρέψει να εργαστούν νόμιμα στις ΗΠΑ. Γίνεται λόγος για 500.000 ανθρώπους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ