Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Τουλάχιστον 27 ανθρακωρύχοι έχουν εγκλωβιστεί σε μια στοά, στη νότια Πολωνία, λόγω μιας σεισμικής δόνησης, σημειώθηκε χτες γύρω στις 6 το πρωί, σε βάθος 1.200 μέτρων κάτω από το ορυχείο Ριντουλτόβι, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας PGG. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις στοές 68 εργαζόμενοι και οι 41 από αυτούς είχαν ήδη ανασυρθεί. «Εξακολουθούμε να μην έχουμε επαφή με δύο ανθρακωρύχους», σημείωσε η εκπρόσωπος.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Σύννεφα τοξικών ουσιών γέμισαν τον ουρανό της Μελβούρνης, μετά από μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές (των τελευταίων δεκαετιών στην περιφέρεια της μεγαλούπολης) που ξέσπασε σε εργοστάσιο επεξεργασίας χημικών. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά από ισχυρή έκρηξη που - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - προκλήθηκε από ανάφλεξη αποθηκευμένων χημικών ουσιών ενώ συντρίμμια εκτινάχθηκαν σε μεγάλη απόσταση.

ΡΟΥΕΝ.-- Υπό έλεγχο εμφανιζόταν να έχει τεθεί χτες το απόγευμα φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό της Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία. Στον ναό συνεχίζονται τον τελευταίο καιρό εργασίες στο κωδωνοστάσιο. Η πυρκαγιά θύμισε την καταστροφή που είχε υποστεί το 2019 και ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, φέρνοντας στην επιφάνεια τις συνέπειες που έχει η διαρκώς υποβαθμιζόμενη δημόσια χρηματοδότηση και συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ