Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Τσουνάμι έφθασε στις ακτές της περιφέρειας Μιγιαζάκι της νότιας Ιαπωνίας, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, έπειτα από τον σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε χτες το πρωί τη δυτική Ιαπωνία. Δεν είχαν διαπιστωθεί ανωμαλίες στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Σεντάι της περιφέρειας Καγκοσίμα που συνεχιζόταν χτες κανονικά, μετέδωσε το NHK. Η εταιρεία «JR Kyushu» διέκοψε τη λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας μετά τον σεισμό.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων προκάλεσαν χτες η φωτιά σε ξύλινο σκάφος και η έκρηξη σε ποταμό στην παράκτια πολιτεία Μπαγιέλσα της Νιγηρίας. Στο σκάφος επέβαιναν έμποροι που μετέφεραν εμπορεύματα σε παράκτιες κοινότητες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαγιέλσα, Μούσα Μουχάμεντ.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Εκρηξη φορτηγού παγιδευμένου με εκρηκτικά στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας προκάλεσε την Τετάρτη 10 νεκρούς και 13 τραυματίες. Μεταξύ των 10 νεκρών είναι και 4 φιλότουρκοι μισθοφόροι.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Οι Ενοπλες Δυνάμεις της δοτής κυβέρνησης του Λίβυου πρωθυπουργού Αμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά αύξησαν από χτες το επίπεδο επιφυλακής στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λιβύης, προετοιμαζόμενες για «πιθανή επίθεση» από δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού» που υποστηρίζεται από το εκλεγμένο Κοινοβούλιο στο Τομπρούκ της Ανατολικής Λιβύης. «Ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Σαλαχεντίν αλ Ναμρούς έδωσε εντολή στις μονάδες του στρατού να είναι σε επιφυλακή και έτοιμες να αποκρούσουν κάθε πιθανή επίθεση», δήλωσε χτες μια πηγή στο ιδιωτικό λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο «al-Ahrar».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ