Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Παραιτήθηκε χτες η πρώτη αντιδήμαρχος της Νέας Υόρκης, Σίνα Ράιτ, καθώς ερευνάται από ομοσπονδιακές διωκτικές αρχές για διαφθορά. Η Ράιτ είναι τουλάχιστον το έβδομο στέλεχος της διοίκησης του δημάρχου Ερικ Ανταμς που παραιτείται. Πριν από δύο βδομάδες ασκήθηκε δίωξη στον Ανταμς με την κατηγορία της δωροληψίας και της παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του από ξένους δωρητές, μεταξύ των οποίων ήταν και Τούρκοι πολίτες.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Στους διακεκριμένους επιστήμονες Ντέιβιντ Μπέικερ, Ντέμη Χασάμπη (βρετανο-κυπριακής καταγωγής) και Τζον Τζάμπερ δόθηκε χτες το Νόμπελ Χημείας 2024 για το έργο τους πάνω στις πρωτεΐνες. Ειδικότερα ο νευροεπιστήμονας Ντέμης Χασάμπης τιμήθηκε «για την πρόβλεψη της δομής της πρωτεΐνης».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι τέθηκε χτες εκτός της κούρσας διαδοχής στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, όπου ήρθε τρίτος με 37 ψήφους. Πρώτη αναδείχθηκε με 42 ψήφους η πρώην υπουργός Εμπορίου Κέμι Μπάντενοχ και δεύτερος ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζέρνικ που έλαβε 41 ψήφους. Ο πρώην πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε παραιτηθεί και από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μετά την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο Ιουλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ