Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«COCA-COLA 3Ε»: Νέες απεργίες μέχρι και σήμερα Σάββατο 14/12 κάνουν οι εργαζόμενοι της «Coca-Cola 3Ε» στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, στις 2 μ.μ., σε ειδική εκδήλωση στο εργοστάσιο, θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δένδρο που τους προσέφεραν οι παραγωγοί της Βόρειας Χαλκιδικής. Σε ένδειξη αλληλεγγύης συνεχίζονται και οι τρίωρες στάσεις εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΕΠ σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

ΚΕΣΕΝ: Στο υπουργείο Ναυτιλίας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι μηχανικοί που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω γιορτών, από τον Οίκο Ναύτου. Οργανωτές των κινητοποιήσεών τους είναι το Συντονιστικό τους και η ΠΕΜΕΝ. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού και της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Ναυτιλίας, Θ. Μπούσιο, ο οποίος δεν απέκλεισε το θέμα να διευθετηθεί και να τους καταβληθεί το επίδομα.

ISOMAT: Η εταιρεία δομικών υλικών ISOMAT στη Θεσσαλονίκη απέλυσε την Πέμπτη τρεις εργαζόμενους, ανάμεσά τους και έναν εκλεγμένο στο ΔΣ του Συνδικάτου Χημικών Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, με πρόσχημα τη συρρίκνωση τμημάτων της επιχείρησης. Το Συνδικάτο έκανε χτες παρέμβαση στην εργοδοσία. Την Τρίτη 17/12 έχει οριστεί τριμερής συνάντηση.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την παράταση των εκλογών στο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή. Οι αρχαιρεσίες θα συνεχιστούν σήμερα, Σάββατο 14/12, και αύριο Κυριακή 15/12, από τις 11.30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19). Η παράταξη της ΔΑΣ καλεί σε συμμετοχή και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ: Μέχρι και αύριο Κυριακή 15/12 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας. Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους στην Ενέργεια (μόνιμους, οκταμηνίτες, διμηνίτες, εργαζόμενους στις εργολαβίες) να συμμετάσχουν μαζικά.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ: Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για αποκλεισμό των δανειοληπτών του ΟΑΕΔ (πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας), που έλαβαν δάνειο μέσω τραπεζών, από τις ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καταγγέλλει η διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης.

ΨΝΘ: Συμβολικό αποκλεισμό της πύλης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκαναν προχτές από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργού Υγείας να ξεκινήσει τη διαδικασία της διαθεσιμότητας - κινητικότητας για 46 εργαζόμενους. Με βάση τα σχετικά έγγραφα της ΥΠΕ έχουν προσδιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων, οι ειδικότητες και ο φορέας στον οποίο θα μεταφερθούν στη συνέχεια και απομένει να γίνει ο ονομαστικός προσδιορισμός.

ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Σε εκλογές προχωρά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής. Αύριο, Κυριακή 15/12 η κάλπη θα βρίσκεται από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στο Μέγαρο ΤΕΑΥΦΕ (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος). Τη Δευτέρα 16/12 η κάλπη θα βρίσκεται σε χώρους δουλειάς: Στις 11 π.μ. στο εργοστάσιο «Δρακόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ» και στις 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο «Ντρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ». Τη Δευτέρα, επίσης, από τη 1 μ.μ. έως τις 4.30 μ.μ. οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου θα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 30).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ