Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ»: Εξω από το εργοστάσιο στο Βοτανικό - που παραμένει εκτός λειτουργίας - συγκεντρώθηκαν και χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας ελαστικών εξαρτημάτων «Καριπίδης». Από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι λαμβάνουν από την «Καριπίδης» εξώδικα «απόλυσης», με τα οποία τους ζητάει να παραιτηθούν από όλα τα δικαιώματά τους (αποζημιώσεις, χαρτί απόλυσης για ΟΑΕΔ κ.λπ.). Αύριο θα κάνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και στις 22 Γενάρη έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«ΚΑΡΦΟΥΡ»: Κινητοποίηση στο κατάστημα «Καρφούρ», το οποίο στεγάζεται μέσα στο εμπορικό κατάστημα «Μακεδονία», πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, DIA», ενάντια στις μειώσεις των μισθών, στην περικοπή επιδομάτων, στη νέα καθυστέρηση καταβολής μισθών και τις ατομικές συμβάσεις. Θορυβημένη, η εργοδοσία κάλεσε τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, θα προχωρήσουν σε ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και πανελλαδική απεργία μέσα στο Γενάρη. Ηδη σχεδιάζουν παρεμβάσεις σε όλα τα καταστήματα του νομού και τις αποθήκες για την καλύτερη προετοιμασία του αγώνα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Συγκέντρωση οργανώνει αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, διεκδικώντας δραστική μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και κατάργηση των φόρων που υπάρχουν σε αυτά. «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα», είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης. Κάλεσμα στη συγκέντρωση απευθύνει και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου.

ΣΕΑΑΝ: Παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών για τα δραματικά προβλήματα των ανάπηρων μεταναστών διοργανώνουν την Πέμπτη στις 12 μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, μετά από δύο μήνες άκαρπων προσπαθειών να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Σκοπός της παρέμβασης είναι να αναδειχτούν τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι μετανάστες που μένουν για χρόνια στην Ελλάδα και έχουν μείνει ανάπηροι οι ίδιοι ή τα παιδιά τους.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Κοινή συνεδρίαση των μελών της κεντρικής διοίκησης και των τοπικών διοικήσεων των παραρτημάτων διοργανώνει την Πέμπτη 16/1, στις 5 μ.μ. στα γραφεία του, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Θέματα της συνεδρίασης είναι μεταξύ άλλων οι εξελίξεις και ο παραπέρα προγραμματισμός δράσης για τη διεκδίκηση τοπικών κλαδικών ΣΣΕ στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και τα ζαχαρώδη. Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή για όποια μέλη του Συνδικάτου θέλουν να την παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση.

ΕΤΙΤΑ: Καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) έβγαλε το δικαστήριο για κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό STAR το 2011. Συγκεκριμένα, υποχρεώνει το ΔΣ του Συλλόγου να καταβάλει υπέρ του σταθμού 4.000 ευρώ με το σκεπτικό ότι οι κινητοποιήσεις του προκάλεσαν «ηθική βλάβη». Η ΕΤΙΤΑ κατέθεσε έφεση.

ΕΥΒΟΙΑ: Με απόφασή του, το Μονομελές Εφετείο Ευβοίας αναγνωρίζει ότι η μονομερής επιβολή εκ περιτροπής εργασίας μιας μέρας σε μεμονωμένο εργαζόμενο συνιστά παράνομη μονομερή επέμβαση στο περιεχόμενο της σύμβασης εργασίας και θεωρείται ως απόλυση, για την οποία οφείλεται η προβλεπόμενη αποζημίωση με βάση την προϋπηρεσία του εργαζόμενου. Στο δικαστήριο είχε προσφύγει εργαζόμενη από επιχείρηση της περιοχής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ