Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Τις προθέσεις της κυβέρνησης για την απαξίωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καταγγέλλει η «Εργοστασιακή Επιτροπή», με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε και έγινε δεκτή και ουσιαστικά τινάζει στον αέρα το εμπορικό κομμάτι του ναυπηγείου. Η τροπολογία προβλέπει ότι «αναστέλλεται η επίσπευση και συνέχιση κάθε μορφής αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), καθόσον επηρεάζει τη ναυπήγηση και συντήρηση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού». Ουσιαστικά τινάζει στον αέρα το εμπορικό κομμάτι του ναυπηγείου. Οι μάσκες έπεσαν και για τον ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε τη συγκεκριμένη τροπολογία χωρίς ίχνος μάλιστα επιφύλαξης.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στη σημερινή 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 το μεσημέρι) και στη συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47) στις 9 π.μ., όπου εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων, καλεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με το εξής πλαίσιο πάλης: Καμία απόλυση, καμία κινητικότητα, καμιά διαθεσιμότητα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα στη δουλειά τους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κ.ά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Την απόλυση δύο καθαριστριών της εργολαβικής εταιρείας ISS από το Νοσοκομείο Κέρκυρας καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Οπως σημειώνει, η εταιρεία ISS «δεν αρκέστηκε μόνο στο πετσόκομμα των μισθών. Συγκριτικά με τη Σύμβαση που ίσχυε το 2009, ο κατώτερος βασικός μισθός της ανειδίκευτης ήταν 864 ευρώ, ενώ σήμερα με το ζόρι φθάνει τα 460 ευρώ». Καταγγέλλει επίσης ότι «η μία εργαζόμενη απολύθηκε γιατί πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανάκλησης απόλυσης συναδέλφισσάς της το Νοέμβρη του 2013 και η δεύτερη γιατί ζήταγε να γίνουν συγκεκριμένα τα καθήκοντα των καθαριστριών».

«COCA - COLA» - ΠΑΤΡΑ: Σε οριστικό κλείσιμο του τμήματος αποθήκευσης και διανομής του εργοστασίου της στην Πάτρα προχωρά η «COCA - COLA 3E» οδηγώντας στην ανεργία ακόμη 30 εργαζόμενους, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους 52 απολυμένους από το εργοστάσιο του Βόλου και στους 33 απολυμένους από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Και στην Πάτρα η επιχείρηση αξιοποιεί ως μοχλό πίεσης και συναίνεσης προς τους εργαζόμενους τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας.

ΟΤΑ: Την ανάγκη συντονισμού της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση ανέδειξε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ» (ΔΑΣ ΟΤΑ, συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) σε τοποθέτησή της στη σύσκεψη της Ομοσπονδίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του κλάδου. Εκ μέρους της ΔΑΣ μίλησε ο Β. Πετρόπουλος, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία της ενότητας των διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων, είτε είναι μόνιμοι, είτε δουλεύουν με προσωρινές μορφές απασχόλησης.

«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»: Σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», αντιδρώντας στην παραχώρηση της δανειακής σύμβασης στην Τράπεζα Πειραιώς με κυβερνητική απόφαση. Σήμερα προχωρούν σε στάση εργασίας, 10 π.μ. - 2 μ.μ., και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Το Σαββατοκύριακο θα κάνουν ενημερωτικές εξορμήσεις στις περιοχές γύρω από το νοσοκομείο και σε σταθμούς του Μετρό. Τη Δευτέρα έχουν Γενική Συνέλευση και την Τετάρτη 24ωρη απεργία με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Απαιτούν: Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων (7 - 11 μηνών). Καμία απόλυση. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους χωρίς εκ περιτροπής ή μερική απασχόληση. Εξω οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες επενδυτές από το νοσοκομείο. Το κράτος να αναλάβει τη χρηματοδότηση και λειτουργία του νοσοκομείου, με αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ