Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Παράσταση στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ οργάνωσε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, απαιτώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Ζητάει μεταξύ άλλων έκτακτο βοήθημα σε όλους τους ανέργους 1.000 ευρώ για το Πάσχα, χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς άλλη προϋπόθεση, ίσο με το 80% του βασικού μισθού των 751 ευρώ της ΕΓΣΣΕ που διεκδικεί να επανέλθει άμεσα για όλη τη διάρκεια της ανεργίας τους, να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έμειναν άνεργοι και στους περιστασιακά εργαζόμενους, όσο διαρκεί η ανεργία τους.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα η Επιτροπή Αγώνα Ν. Σμύρνης σε συντονισμό με τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και τις επιτροπές ανέργων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και άλλων κλαδικών συνδικάτων. Εγινε ενημέρωση στον κόσμο καθώς και στους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ με το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει το Παράρτημα της Ενωσης Λογιστών Αττικής. Στη συνέλευση θα καθοριστεί το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα και θα συζητηθούν: Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι εξελίξεις στη φορολογία, ο αντιδραστικός κώδικας δεοντολογίας που σε συνδυασμό με το νόμο 4174/13 μετατρέπει τους λογιστές συνυπεύθυνους με τους εργοδότες, το κόστος των υπηρεσιών της Υγείας που μεταφέρεται στις πλάτες και των λογιστών, την ώρα μάλιστα που έχουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση του εισοδήματός τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ