Τετάρτη 5 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΠΟΕΕΠ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χτες ενάντια στην προσπάθεια της πολυεθνικής εταιρείας «Coca Cola» να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΕΠ σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών. Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η δίκη των τριών απεργών που διώκονται μετά από προσφυγή «συνεργατών» της πολυεθνικής, και συγκεκριμένα μελών της εταιρείας σεκιούριτι, που συνόδευαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της «Coca Cola».

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σήμερα 5 και αύριο 6 Μάρτη από τις 11 το πρωί ως τις 7 το βράδυ θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου νομού Λάρισας, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ. Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» συμμετέχει με 45 υποψήφιους για τη Διοίκηση, 7 για την Ελεγκτική Επιτροπή και 17 για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη 6/2, στις 7.30 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, στη Λάρισα, καλούν η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Αγιάς, ο Σύλλογος Γυναικών, η Επαγγελματική Ενωση Αγιάς, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα απαιτήσουν την εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς την πληρωμή των 5 ευρώ.

ΣΕΑΑΝ: Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ. έξω από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας - ΚΕΠΑ (Πειραιώς 181 και Χαμοστέρνας), καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ, «τα σφαγεία των ΚΕΠΑ πήραν μπρος για τα καλά, ρίχνουν ποσοστά αναπηρίας, αφήνουν τον κόσμο χωρίς επιδόματα, συντάξεις αναπηρίας, φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

ΕΑΣ: Την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο Κώστας Μυτιληνού, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΑΣ Υμηττού, στέλεχος της Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας και του ΠΑΜΕ, από τον ταμία του Σωματείου, καταγγέλλει η Εργατοϋπαλληλική Ενότητα. Οπως σημειώνεται, αιτία της επίθεσης ήταν το γεγονός ότι ο Κ. Μυτιληνού ζητάει έλεγχο των οικονομικών του σωματείου.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, στην είσοδο του υπουργείου, υποδεχόμενες με συνθήματα, ντουντούκες και πανό τους υπουργούς και τα κλιμάκια της τρόικα.

ΒΟΛΟΣ: Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους της περιοχής να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με θέμα την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

«ΜΗΤΕΡΑ»: Σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου και στήριξη του ψηφοδελτίου της καλεί τους εργαζόμενους στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» η «Αγωνιστική Ενότητα», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Οι εκλογές πραγματοποιούνται την Πέμπτη 6 Μάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Η ψηφοφορία θα γίνεται με ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας.

ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ: Ανοιχτή Γενική Συνέλευση για τις αξιολογήσεις και τις καταργήσεις οργανισμών προγραμματίζει το σωματείο εργαζομένων του «Θεαγένειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 6 Μάρτη στις 9 το πρωί, στην αυλή του νοσοκομείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ