Τετάρτη 2 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ: Σε απεργία βρίσκονται χτες και σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ που απασχολούνται στα δίκτυα της ΔΕΗ και της θυγατρικής της ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές Αθήνα και Πειραιά. Την απεργία κήρυξε το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, επειδή η εργοδοσία αθέτησε τις υποσχέσεις της για πληρωμή των δεδουλευμένων για πολλοστή φορά. Χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, η συμμετοχή ήταν 100%.

ΙΓΜΕ: Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ. στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119), προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην υποβάθμιση του Ινστιτούτου και στη διάλυσή του, στην οποία οδηγεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ετοιμάζει το υπουργείο. Οπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο, δεν υπάρχει προϋπολογισμός για το ΙΓΜΕ για το 2014, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι 3 μήνες, όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από το 2010 μέχρι σήμερα να μην έχουν πάρει την αποζημίωσή τους και τα έργα να έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

ΥΔΡΑΥΛΙΚOI: Σήμερα, από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ., πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών, στα γραφεία του Συνδέσμου (Π. Ράλλη και Σαλαμινίας 9). Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους υδραυλικούς να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Υδραυλικών» απευθύνουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ: «Με τη συμμετοχή μας ισχυροποιούμε το Σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας και συνεχίζουμε στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση εναντίον των ασκούμενων αντιλαϊκών πολιτικών που καταστρέφουν τη ζωή μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Σε εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης που αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση 40% των αποδοχών, προχώρησε η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης. Η Διοίκηση της ΕΑΣ με το πιστόλι στον κρόταφο ανάγκασε την πλειοψηφία των 29 εργαζομένων που απασχολεί, να αποδεχτούν τις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις των μισθών και απέλυσε την εργαζόμενη, που δεν υπέγραψε. Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση. Καλεί το Σωματείο και τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ να παλέψουν για να μην περάσει η εκδικητική απόλυση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ: Την είσπραξη του χαρατσιού των 5 ευρώ από ασθενείς που πηγαίνουν στο ΚΥ σε ώρες εφημερίας και παραπέμπονται στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Σερρών καταγγέλλει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών» και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο). Αφορμή αποτέλεσε η περίπτωση παραπομπής ασθενούς από ΚΥ, σε ημέρα αργίας και ώρα εφημερίας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Το περιστατικό είχε εκτιμηθεί στο ΚΥ ως μη επείγον, αλλά παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση ως επείγον!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»: Συνεχίζουν τον αγώνα τους για υπογραφή ΣΣΕ χωρίς περικοπές και ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Χτες, σε γενική συνέλευση αποφάσισαν να κάνουν ανοιχτή γενική συνέλευση στα εξωτερικά ιατρεία σήμερα από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί, και να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες, την Πέμπτη στα χειρουργεία και την Παρασκευή στα εξωτερικά ιατρεία. Στις 9 Απρίλη θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία και προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10 π.μ. στις ΥΠΕ στην Αριστοτέλους. Τη συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον αγώνα των εργαζομένων του «Παπαγεωργίου» εξέφρασε ο Γιώργος Βούρτσας, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ