Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ: Συγκέντρωση στις φαρμακαποθήκες «ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ», ιδιοκτησίας του προέδρου του Συνδέσμου εργοδοτών φαρμακαποθηκών και «ΛΑΪΝ ΦΑΡΜ», ιδιοκτησίας του γγ του ίδιου συλλόγου, έκαναν το Σάββατο το Συνδικάτο εργαζομένων στο Φάρμακο, η κλαδική Ομοσπονδία και εργαζόμενοι στις φαρμακαποθήκες. Οι εργαζόμενοι στις φαρμακαποθήκες της Αττικής ενημερώθηκαν αιφνιδιαστικά την Παρασκευή ότι θα δουλέψουν τα τέσσερα επόμενα Σάββατα, στο όνομα της διεύρυνσης των διημερεύσεων των φαρμακαποθηκών, με μόνη απόφαση αυτή του συνδέσμου των εργοδοτών. Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι «κάτω τα χέρια από το πενθήμερο - ωράριο, 40 ώρες δουλειάς και πενθήμερο Δευτέρα έως Παρασκευή, δε δεχόμαστε πουθενά να δουλεύουμε Σάββατο και να το ανταλλάσσουμε με ρεπό».

ΧΑΝΙΑ: Συνεχίστηκαν χτες οι προσπάθειες ανάσυρσης του 39χρονου εργάτη που θάφτηκε κάτω από χώματα, πέτρες και νερό σε πηγάδι σε περιοχή των Χανίων, ενώ δούλευε την Παρασκευή σε βάθος 17 μέτρων για την ενίσχυση των τοιχωμάτων του. Την Κυριακή οι εργασίες σταμάτησαν καθώς έγινε μεγάλη κατολίσθηση. Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν κατάφεραν να απομακρυνθούν την τελευταία στιγμή, ενώ βρίσκονταν πολύ κοντά στον εργάτη για να τον ανασύρουν.

ΧΙΟΣ: Με άνοδο της «Αγωνιστικής Ενότητας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου. Ψήφισαν 227 (6 άκυρα, 221 έγκυρα) από 184 το 2011. Η «Αγωνιστική Ενότητα» πήρε 190 ψήφους και 6 έδρες στο ΔΣ (143 ψήφους το 2001). Η «Προοδευτική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) 31 ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ (38 ψήφους το 2011). Επίσης, η «Αγωνιστική Ενότητα» εξέλεξε 7 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο και 2 για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«ΙΝΤΡΑΚΑΤ»: Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στη Λάρισα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Αντιδρούν στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τσακίσει κι άλλο τις εργασιακές σχέσεις και να μειώσει το προσωπικό. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μετά τις υπερωρίες, τις διπλοβάρδιες και την εργασία τα Σαββατοκύριακα, η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις μεταλλεργατών με το πρόσχημα της έλλειψης φόρτου. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Νομού Λάρισας.

ΜΙΜΙΚΟΣ: Απολύσεις προσωπικού, απλήρωτη εργασία για 3ο μήνα, εφαρμογή 4ήμερου με χρήση της κανονικής άδειας καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας για το εργοστάσιο «Μιμίκος», που από το 1999 ανήκει στον όμιλο Φιλίππου. Ως πρώτη άμεση ενέργεια, το Συνδικάτο κάλεσε την εργοδοσία σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ