Σάββατο 31 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΚΑΖΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ., στο πάρκινγκ προσωπικού, καλεί τους εργαζόμενους του «Καζίνο Θεσσαλονίκης», ο Σύλλογος Εργαζομένων στη «Hyatt Regency Ξενοδοχειακή και Τουριστική ΑΕ». Τους καλεί να παλέψουν ενάντια στη σύμβαση που έστησε η εργοδοτική «Ενωση προσωπικού», σε συνεργασία με την ΟΣΕΤΥΠ και την εργοδοσία και φέρνει μειώσεις μισθών έως και 8%, αναδιανομή των φιλοδωρημάτων (αποτελούν μέρος του μισθού τους) και την εφαρμογή των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

ΕΒΓΑ: Εκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 4 Ιούνη, με στάση εργασίας την ίδια μέρα από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ., πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ. Οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν για το πλαίσιο διεκδικήσεων, το οποίο περιλαμβάνει: Επαναφορά με αναδρομική ισχύ των μισθών και ημερομισθίων και επιδομάτων όπως είχαν στις 30-9-2013. Εφαρμογή των παροχών που έχουν περικοπεί και είναι στον κανονισμό εργασίας. Εφαρμογή και καταβολή του επιδόματος 4ετίας με αναδρομική ισχύ. Υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»: Αμεση, πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση από τη Διοίκηση της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» για το μέλλον της επιχείρησης, καθώς και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και πληρωμή των δεδουλευμένων τους απαιτούν οι 630 εργαζόμενοι στα 42 καταστήματα της αλυσίδας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συνέλευση στο ΕΚ Λάρισας και συγκέντρωση έξω από το «Super Agora Λάρισα», επί της οδού Φαρσάλων, όπου θα συνεδρίαζε το ΔΣ της αλυσίδας, προκειμένου να εκτιμήσει τις εξελίξεις στο ζήτημα της εξαγοράς της από την εταιρεία «Μαρινόπουλος». Σε δήλωσή του, ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τονίζει ότι το ΕΚΛ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και συμμετέχει ενεργά στον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ