Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΕΒΓΑ: Εκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα, Τετάρτη 4 Ιούνη, με στάση εργασίας την ίδια μέρα από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ., πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ. Οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν για το πλαίσιο διεκδικήσεων, το οποίο περιλαμβάνει: Επαναφορά με αναδρομική ισχύ των μισθών και ημερομισθίων και επιδομάτων όπως είχαν στις 30-9-2013. Εφαρμογή των παροχών που έχουν περικοπεί και είναι στον Κανονισμό Εργασίας. Εφαρμογή και καταβολή του επιδόματος 4ετίας με αναδρομική ισχύ. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Από την περασμένη Τετάρτη βρίσκονται σε απεργία οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SPIDER Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα. Διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την τήρηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Η απεργία συνεχίζεται σήμερα. Οι απεργοί έχουν καλέσει τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα τους, ενώ επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στη μεταλλοβιομηχανία «SPIDER», της ίδιας ιδιοκτησίας με τη «Γενική Ανακύκλωση», στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα περίπου 10 μηνών.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Κινητοποίηση αύριο Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στη παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ, διοργανώνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ