Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΔΕΗ: Απεργία πραγματοποίησαν στις 7 - 8 Ιούνη οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» (αναλαμβάνει έργα στα δίκτυα της ΔΕΗ και της θυγατρικής της ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές Αθήνα και Πειραιά). Διεκδικούν τα δεδουλευμένα έως και τον Μάρτη, από εδώ και στο εξής οι πληρωμές να γίνονται στην ώρα τους. Η απεργία αποφασίστηκε σε συνέλευση, με μυστική ψηφοφορία στο χώρο δουλειάς. Η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 95%) ψήφισε υπέρ και η συμμετοχή ήταν καθολική. Κανείς δεν πήγε για δουλειά, εκτός από το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο ορίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Σωματείου και των εργαζόμενων. Επιπλέον, η πλειοψηφία των εργαζόμενων βρισκόταν το πρωί στο εργοτάξιο για να περιφρουρήσει την απεργία.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμα -με την προσπάθεια επαναφοράς των εξετάσεων- καθώς και το ασφαλιστικό, τα ΔΣ των Λογιστών Αθήνας και Πειραιά καλούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 12 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Αύριο Πέμπτη θα συνεχιστεί στην Πάτρα η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον δεκάδων μεταναστών εργατών γης, στις 17Απρίλη 2013, στη Νέα Μανωλάδα. Η δίκη διακόπηκε την Παρασκευή για διαδικαστικούς λόγους. Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα. Από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας, όταν μαζί με άλλους, συνολικά 200 μετανάστες, συγκεντρώθηκαν στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Στο πλευρό των μεταναστών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15 Ιούνη, στις 10 το πρωί, στον 1ο όροφο του ΕΚ Θεσσαλονίκης, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων.

«ΑΡΓΟΣ» - ΠΑΤΡΑ: Εικοσιένας εργαζόμενοι του πρακτορείου διακίνησης εφημερίδων και περιοδικών «ΑΡΓΟΣ» βρίσκονται στον αέρα χωρίς απασχόληση και μεθοδεύεται η απόλυσή τους, αφού έχουν μεταφερθεί όλα τα έντυπα που διακινούσε η «Αργος» Πάτρας στην «Ευρώπη» Πάτρας, χωρίς όμως να μεταφερθούν και οι εργαζόμενοι. Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο Τύπου Χάρτου νομού Αχαΐας. Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι θα ανοίξει νέα μεταφορική εταιρεία και ότι θα τους μεταφέρει εκεί, όταν και όποτε ανοίξει. Αυτό συνιστά βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους, αφού δε θα εργάζονται στο ίδιο αντικείμενο, ενώ τους χρωστάει και μηνιάτικα.

ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, στα 85 χρόνια από τη μεγάλη απεργία των Μεταλλωρύχων του 1929 και στα 50 χρόνια από την απεργία των Κλωστοϋφαντουργών του 1964, συνεχίζει τους ιστορικούς περιπάτους. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει παρουσίαση ταινιών σε γειτονιές της Λαυρεωτικής, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων και ποιητικών συλλογών. Οσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στους ιστορικούς περιπάτους και στις εκδηλώσεις, να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 6977251044, 6974010107, 6984100284.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συμπαράσταση σε απολυμένο δημοτικό αστυνόμο που ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 6 Ιούνη μπροστά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης δηλώνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασίας Εργαζομένων του Δήμου. Στο πλευρό του βρέθηκε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Δελής. Χτες τον επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

ΛΑΡΙΣΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ για την διόγκωση της ανεργίας και την έλλειψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των ανέργων, έκανε αντιπροσωπεία του ΕΚ Λάρισας και σωματείων της δύναμής του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ